This is our journal. Read all about IT!
Σουβλάκι Κλάσικ
Αθηναϊκό Σουβλάκι όπως παλιά ...
Μετά τις κινόα και τα avocado toast, η ομάδα του ΙΤ αποφάσισε να ασχοληθεί με το πιο απλό, κλασσικό Ελληνικό comfort food! Σουβλάκι Κλάσικ Βρήκαμε χειροποίητη πίτα σε ένα εργαστήρι στο Μοσχάτο, καθαρό κρέας περαστό στο χέρι, αληθινή ντομάτα και φτιάξαμε τζατζίκι original, λίγο πιο light. Όχι, δεν έχουμε γύρο ούτε βάζουμε pre-cut πατάτες! Σερβίρουμε σουβλάκι όπως παλιά! (και φρέσκο μπιφτέκι και λαχματζούν για μερακλήδες) Θα το βρείτε στην κουζίνα μας στο Χαλάνδρι για take-away Παραγγελίες delivery μεσω efood & wolt
Picnic στο CANAL Café
Κάνουμε ένα διάλειμμα και απολαμβάνουμε έναν καφέ ή ένα πλήρες γεύμα από το CANAL Café στους χώρους του ΚΠΙΣΝ!
Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιουνίου 2022, ξεκινάμε τα πικνικ στο πάρκο και έχουμε ετοιμάσει νόστιμες λιχουδιές και όμορφες τσαντούλες για να κουβαλήσετε τα τραπεζομάντηλα σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε για να περάσετε ποιοτικό οικογενειακό χρόνο. Στο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με μια σειρά από μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν όλα τα μέλη της οικογένειας να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν περιτριγυρισμένα από πράσινο και τα νερά του καναλιού. Σας περιμένουμε να διαλέξετε το lunch box της επιθυμίας σας και να το συνοδεύσετε με την picnic tote bag powered by CANAL CaféWine tasting at Canal for SNFCC members
Η εποχή της Σαρακοστής, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα της Άνοιξης, έχει ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον λόγω της νηστείας. Σε αυτό το εργαστήριο συνδυάσαμε εκλεκτά κρασιά από το Κτήμα Βιβλία Χώρα με αγαπημένες σαρακοστιανές συνταγές, (όπως μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα) και κρύους μεζέδες (χταπόδι, πατατοσαλάτα) με χειροποίητο ψωμί του Betty'sBakery. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο σομελιέ του Κτήματος Βιβλία Χώρα και το μενού ο σεφ του IT catering. Οι προτεινόμενες ετικέτες κρασιών είναι: Κτήμα Βιβλία Χώρα, Λευκός Οίνος Πλάγια, λευκό κρασί Βιβλινός, Ροζέ Βιβλινός, Ερυθρός Οίνος Προτεινόμενα πιάτα σε ατομική μερίδα μεζέ: Ταραμοσαλάτα Μελιτζανοσαλάτα Πατατοσαλάτα με μυρωδικά Ξύδι χταποδιού Τα πιάτα συνοδεύονταν από ποικιλία χειροποίητου ψωμιού, ελιές και λαχανικά εποχής σε ξυλάκια.
High Hills στο Canal Café
Λίγο πριν την έναρξη του Αυγούστου και λίγο πριν αδειάσει η Αθήνα εντελώς, οι High Hills έρχονται στο Canal Café του ΚΠΙΣΝ να παρουσιάσουν τα κομμάτια από το 1ο EP τους μαζί με ακυκλοφόρητα τραγούδια τους και διασκευές τραγουδιών από ένα ευρύ μουσικό φάσμα.
Οι High Hills αποτελούνται από τους:
Άλεξ Βασιλείου | ηλεκτρική κιθάρα, φωνή Γιάννης Γεωργακόπουλος | ηλεκτρικό μπάσο, φωνή Κώστας Μήτσος | ντραμς Σταύρος Μπαλής | πλήκτρα, φωνή Δημήτρης Μπαρδάκας | ντραμς, φωνή, ακουστική κιθάρα Μιχάλης Πιλάτος | ηλεκτρικό μπάσο, φωνή Δημήτρης Ράπτης | φωνή, ηλεκτρική κιθάρα
Ώρα έναρξης: 21:00 Είσοδος ελεύθερη
Food & Wine Experience / Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα, η σύγχρονη ελληνική οινοποιία και η σύγχρονη ελληνική και διεθνής Τέχνη συναντώνται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι. Ο Chef του ομίλου ΙΤ, Χάρης Αντωνόπουλος, δημιουργεί ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού συνδυάζοντας δημιουργικές ελληνικές γεύσεις με ετικέτες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη που θα προσφέρουν το κρασί της ημέρας. Πως είναι άραγε ένα δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου, την ώρα που η συλλογή «ξεκουράζεται» από την πολυκοσμία; Πως αναδεικνύεται το προφίλ ενός κρασιού με τους σωστούς γευστικούς συνδυασμούς; Πως μια ανοιξιάτικη βραδιά σε ένα αίθριο στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να σας ταξιδέψει γαστρονομικά; Αυτή την εμπειρία σας καλούμε να ζήσετε στο εστιατόριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στον ημιόροφο του μοναδικού αυτού οικοδομήματος με ένα γεύμα προετοιμασμένο ειδικά για την περίσταση, συνοδευόμενο από τα κρασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΜΜΧΧΙΙ tote bag
To IT σε κάθε του βήμα προτείνει ένα πιο eco friendly τρόπο ζωής. Με αυτό το σκεπτικό για τη νέα χρονιά δημιουργήσαμε μια υφασμάτινη tote bag που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες της ημέρας. Από την κλασική τυπογραφία και την αρίθμηση της Αρχαίας Ρώμης έως το σύγχρονο πάντα healthy twist του γαστρονομικού ταξιδιού που εγγυάται το ΙΤ, υπάρχει ένα καινούριο way of living που σέβεται το περιβάλλον και υμνεί την απλότητα και την αισθητική.
IT goes ZERO waste
Τo εστιατόριo ΙΤ Κολωνακίου και το B&E Goulandris Café-Restaurant εμπιστεύονται το Just Go Zero για την ανακύκλωση και πλήρη αξιοποίηση του γυαλιού και των υπολειμμάτων καφέ που παράγουν. Δύο ρεύματα αποβλήτων συλλέγονται από τα εστιατόρια και αξιοποιούνται με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με στόχο να εξαλείψουν το αποτύπωμά τους στο φυσικό περιβάλλον. Όλα ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται!
- Τα απόβλητα μας διαχωρίζονται στους ειδικούς κάδους
- Συλλέγονται και διαχειρίζονται με βάση τη μελλοντική τους αξιοποίηση
- Μετατρέπονται σε καινούρια προϊόντα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ανθρώπου
- Προλαβαίνουμε και μειώνoυμε τη ρύπανση του πλανήτη
- Εκπαιδευόμαστε όλοι σε μια καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων μας
ΙΤ κέρδισε το πρώτο βραβείο
Το εστιατόριο ΙΤ κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Casual Dining των Tasty Awards, τα μοναδικά βραβεία εστίασης στην Ελλάδα που ψηφίζονται από το κοινό! Στο διάστημα των 4 μηνών που εξελισσόταν η online ψηφοφορία στο tasty-guide.gr καταγράφηκαν περισσότερες από 60.000 ψήφοι από το κοινό, ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα για ολόκληρη την εστίαση στην Ελλάδα. Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τα εστιατόρια και την γαστρονομία, που σήμερα, μετά από ένα δύσκολο διάστημα για την εστίαση, επανακάμπτει εντυπωσιακά. Η λαμπερή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και το παρόν έδωσαν όλα τα βραβευόμενα εστιατόρια, εκπρόσωποι των media, του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και το κοινό. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας! Δείτε το βίντεο!
Η μπύρα Estrella Damm στο εστιατόριο ΙΤ
Με μεγάλη χαρά, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του γαστρονομικού μας ταξιδιού με την Estrella Damm που ξεκινάει την Πέμπτη 2 Ιουνίου και λήγει την Κυριακή 26 Ιουνίου!! Πριν από 140 χρόνια, ο νεαρός ζυθοποιός August Kuentzmann Damm μετανάστευσε από την Αλσατία με τη γυναίκα του Μέλανι, φυγαδευόμενοι από τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο. Το ταξίδι τους κατέληξε στις ακτές της Μεσογείου, όπου εγκαταστάθηκαν για να εκπληρώσουν το όνειρό τους: να παρασκευάσουν μπύρα. Το 1876 άνοιξαν τη δική τους ζυθοποιία και δημιούργησαν μια μπύρα που προσαρμόστηκε για να ταιριάζει στο Mεσογειακό κλίμα. Πιο ελαφριά από τις κεντροευρωπαϊκές μπύρες που σχεδιάστηκαν για ψυχρότερα κλίματα, την γνωρίζουμε ως μεσογειακή ξανθή μπύρα. Το ειδικό μενού που σχεδίασε ο corporate chef Χάρης Αντωνόπουλος και η ομάδα του IT σας περιμένει να τα απολαύσετε! Menu + 2 Estrella Damm 330ml = 29€ 1ο πιάτο: Πατάτας Bravas, spicy chipotle mayo, coulis ντομάτας 2ο πιάτο: Ceviche λευκού ψαριού, γάλα καρύδας, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο, τσίλι, εσπεριδοειδή 3ο πιάτο: Chorizo croquettes, lemon aioli
Το Social Dining της Food On, έρχεται στο IT!
Πώς μπορεί ένα πιάτο φαγητό, να γίνει αρωγός στην προσπάθειά μας για εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού; Την Τετάρτη, 13 Απριλίου και ώρα 19:20, στο εστιατόριό μας ΙΤ (Σκουφά 29), η Food On διοργάνωσε ένα από τα Social Dining της και όλοι μαζί δημιουργήσαμε μία μοναδική και ξεχωριστή κοινωνική εμπειρία. Οι άνθρωποι δεν έχουμε ανάγκη το φαγητό μόνο ως τροφή, αλλά και ως μια αφορμή για κοινωνική επαφή και αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Έτσι, μέσω των Social Dining της Food On, ερχόμαστε κοντά με συνανθρώπους μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και γινόμαστε όλοι μαζί μια ενεργή κοινότητα που αλληλοεπιδρά, συνεργάζεται και μοιράζεται εμπειρίες αλληλεγγύης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα ενδυνάμωσης τους στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος της Food On που περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε κοινωνικά δείπνα, δικτύωση και εκπαίδευση στην εστίαση και την εύρεση εργασίας στον επισιτιστικό κλάδο. Αν είσαι έτοιμος να βιώσεις μία ξεχωριστή εμπειρία κοινωνικοποίησης και να βάλεις το δικό σου λιθαράκι στην προσπάθειά μας για έναν κόσμο χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό - ενημερώσου και στήριξε τη Food On και τις κοινωνικές δράσεις του ομίλου μας.
This is our journal. Read all about IT!
Σουβλάκι Κλάσικ
Αθηναϊκό Σουβλάκι όπως παλιά ...
Μετά τις κινόα και τα avocado toast, η ομάδα του ΙΤ αποφάσισε να ασχοληθεί με το πιο απλό, κλασσικό Ελληνικό comfort food! Σουβλάκι Κλάσικ Βρήκαμε χειροποίητη πίτα σε ένα εργαστήρι στο Μοσχάτο, καθαρό κρέας περαστό στο χέρι, αληθινή ντομάτα και φτιάξαμε τζατζίκι original, λίγο πιο light. Όχι, δεν έχουμε γύρο ούτε βάζουμε pre-cut πατάτες! Σερβίρουμε σουβλάκι όπως παλιά! (και φρέσκο μπιφτέκι και λαχματζούν για μερακλήδες) Θα το βρείτε στην κουζίνα μας στο Χαλάνδρι για take-away Παραγγελίες delivery μεσω efood & wolt
Η μπύρα Estrella Damm στο εστιατόριο ΙΤ
Με μεγάλη χαρά, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του γαστρονομικού μας ταξιδιού με την Estrella Damm που ξεκινάει την Πέμπτη 2 Ιουνίου και λήγει την Κυριακή 26 Ιουνίου!! Πριν από 140 χρόνια, ο νεαρός ζυθοποιός August Kuentzmann Damm μετανάστευσε από την Αλσατία με τη γυναίκα του Μέλανι, φυγαδευόμενοι από τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο. Το ταξίδι τους κατέληξε στις ακτές της Μεσογείου, όπου εγκαταστάθηκαν για να εκπληρώσουν το όνειρό τους: να παρασκευάσουν μπύρα. Το 1876 άνοιξαν τη δική τους ζυθοποιία και δημιούργησαν μια μπύρα που προσαρμόστηκε για να ταιριάζει στο Mεσογειακό κλίμα. Πιο ελαφριά από τις κεντροευρωπαϊκές μπύρες που σχεδιάστηκαν για ψυχρότερα κλίματα, την γνωρίζουμε ως μεσογειακή ξανθή μπύρα. Το ειδικό μενού που σχεδίασε ο corporate chef Χάρης Αντωνόπουλος και η ομάδα του IT σας περιμένει να τα απολαύσετε! Menu + 2 Estrella Damm 330ml = 29€ 1ο πιάτο: Πατάτας Bravas, spicy chipotle mayo, coulis ντομάτας 2ο πιάτο: Ceviche λευκού ψαριού, γάλα καρύδας, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο, τσίλι, εσπεριδοειδή 3ο πιάτο: Chorizo croquettes, lemon aioli
ΙΤ κέρδισε το πρώτο βραβείο
Το εστιατόριο ΙΤ κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Casual Dining των Tasty Awards, τα μοναδικά βραβεία εστίασης στην Ελλάδα που ψηφίζονται από το κοινό! Στο διάστημα των 4 μηνών που εξελισσόταν η online ψηφοφορία στο tasty-guide.gr καταγράφηκαν περισσότερες από 60.000 ψήφοι από το κοινό, ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα για ολόκληρη την εστίαση στην Ελλάδα. Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τα εστιατόρια και την γαστρονομία, που σήμερα, μετά από ένα δύσκολο διάστημα για την εστίαση, επανακάμπτει εντυπωσιακά. Η λαμπερή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και το παρόν έδωσαν όλα τα βραβευόμενα εστιατόρια, εκπρόσωποι των media, του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και το κοινό. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας! Δείτε το βίντεο!
ΜΜΧΧΙΙ tote bag
To IT σε κάθε του βήμα προτείνει ένα πιο eco friendly τρόπο ζωής. Με αυτό το σκεπτικό για τη νέα χρονιά δημιουργήσαμε μια υφασμάτινη tote bag που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες της ημέρας. Από την κλασική τυπογραφία και την αρίθμηση της Αρχαίας Ρώμης έως το σύγχρονο πάντα healthy twist του γαστρονομικού ταξιδιού που εγγυάται το ΙΤ, υπάρχει ένα καινούριο way of living που σέβεται το περιβάλλον και υμνεί την απλότητα και την αισθητική.
High Hills στο Canal Café
Λίγο πριν την έναρξη του Αυγούστου και λίγο πριν αδειάσει η Αθήνα εντελώς, οι High Hills έρχονται στο Canal Café του ΚΠΙΣΝ να παρουσιάσουν τα κομμάτια από το 1ο EP τους μαζί με ακυκλοφόρητα τραγούδια τους και διασκευές τραγουδιών από ένα ευρύ μουσικό φάσμα.
Οι High Hills αποτελούνται από τους:
Άλεξ Βασιλείου | ηλεκτρική κιθάρα, φωνή Γιάννης Γεωργακόπουλος | ηλεκτρικό μπάσο, φωνή Κώστας Μήτσος | ντραμς Σταύρος Μπαλής | πλήκτρα, φωνή Δημήτρης Μπαρδάκας | ντραμς, φωνή, ακουστική κιθάρα Μιχάλης Πιλάτος | ηλεκτρικό μπάσο, φωνή Δημήτρης Ράπτης | φωνή, ηλεκτρική κιθάρα
Ώρα έναρξης: 21:00 Είσοδος ελεύθερη
Picnic στο CANAL Café
Κάνουμε ένα διάλειμμα και απολαμβάνουμε έναν καφέ ή ένα πλήρες γεύμα από το CANAL Café στους χώρους του ΚΠΙΣΝ!
Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιουνίου 2022, ξεκινάμε τα πικνικ στο πάρκο και έχουμε ετοιμάσει νόστιμες λιχουδιές και όμορφες τσαντούλες για να κουβαλήσετε τα τραπεζομάντηλα σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε για να περάσετε ποιοτικό οικογενειακό χρόνο. Στο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με μια σειρά από μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν όλα τα μέλη της οικογένειας να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν περιτριγυρισμένα από πράσινο και τα νερά του καναλιού. Σας περιμένουμε να διαλέξετε το lunch box της επιθυμίας σας και να το συνοδεύσετε με την picnic tote bag powered by CANAL CaféΤο Social Dining της Food On, έρχεται στο IT!
Πώς μπορεί ένα πιάτο φαγητό, να γίνει αρωγός στην προσπάθειά μας για εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού; Την Τετάρτη, 13 Απριλίου και ώρα 19:20, στο εστιατόριό μας ΙΤ (Σκουφά 29), η Food On διοργάνωσε ένα από τα Social Dining της και όλοι μαζί δημιουργήσαμε μία μοναδική και ξεχωριστή κοινωνική εμπειρία. Οι άνθρωποι δεν έχουμε ανάγκη το φαγητό μόνο ως τροφή, αλλά και ως μια αφορμή για κοινωνική επαφή και αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Έτσι, μέσω των Social Dining της Food On, ερχόμαστε κοντά με συνανθρώπους μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και γινόμαστε όλοι μαζί μια ενεργή κοινότητα που αλληλοεπιδρά, συνεργάζεται και μοιράζεται εμπειρίες αλληλεγγύης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα ενδυνάμωσης τους στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος της Food On που περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε κοινωνικά δείπνα, δικτύωση και εκπαίδευση στην εστίαση και την εύρεση εργασίας στον επισιτιστικό κλάδο. Αν είσαι έτοιμος να βιώσεις μία ξεχωριστή εμπειρία κοινωνικοποίησης και να βάλεις το δικό σου λιθαράκι στην προσπάθειά μας για έναν κόσμο χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό - ενημερώσου και στήριξε τη Food On και τις κοινωνικές δράσεις του ομίλου μας.
IT goes ZERO waste
Τo εστιατόριo ΙΤ Κολωνακίου και το B&E Goulandris Café-Restaurant εμπιστεύονται το Just Go Zero για την ανακύκλωση και πλήρη αξιοποίηση του γυαλιού και των υπολειμμάτων καφέ που παράγουν. Δύο ρεύματα αποβλήτων συλλέγονται από τα εστιατόρια και αξιοποιούνται με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με στόχο να εξαλείψουν το αποτύπωμά τους στο φυσικό περιβάλλον. Όλα ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται!
- Τα απόβλητα μας διαχωρίζονται στους ειδικούς κάδους
- Συλλέγονται και διαχειρίζονται με βάση τη μελλοντική τους αξιοποίηση
- Μετατρέπονται σε καινούρια προϊόντα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ανθρώπου
- Προλαβαίνουμε και μειώνoυμε τη ρύπανση του πλανήτη
- Εκπαιδευόμαστε όλοι σε μια καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων μας
Food & Wine Experience / Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα, η σύγχρονη ελληνική οινοποιία και η σύγχρονη ελληνική και διεθνής Τέχνη συναντώνται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι. Ο Chef του ομίλου ΙΤ, Χάρης Αντωνόπουλος, δημιουργεί ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού συνδυάζοντας δημιουργικές ελληνικές γεύσεις με ετικέτες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη που θα προσφέρουν το κρασί της ημέρας. Πως είναι άραγε ένα δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου, την ώρα που η συλλογή «ξεκουράζεται» από την πολυκοσμία; Πως αναδεικνύεται το προφίλ ενός κρασιού με τους σωστούς γευστικούς συνδυασμούς; Πως μια ανοιξιάτικη βραδιά σε ένα αίθριο στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να σας ταξιδέψει γαστρονομικά; Αυτή την εμπειρία σας καλούμε να ζήσετε στο εστιατόριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στον ημιόροφο του μοναδικού αυτού οικοδομήματος με ένα γεύμα προετοιμασμένο ειδικά για την περίσταση, συνοδευόμενο από τα κρασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Wine tasting at Canal for SNFCC members
Η εποχή της Σαρακοστής, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα της Άνοιξης, έχει ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον λόγω της νηστείας. Σε αυτό το εργαστήριο συνδυάσαμε εκλεκτά κρασιά από το Κτήμα Βιβλία Χώρα με αγαπημένες σαρακοστιανές συνταγές, (όπως μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα) και κρύους μεζέδες (χταπόδι, πατατοσαλάτα) με χειροποίητο ψωμί του Betty'sBakery. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο σομελιέ του Κτήματος Βιβλία Χώρα και το μενού ο σεφ του IT catering. Οι προτεινόμενες ετικέτες κρασιών είναι: Κτήμα Βιβλία Χώρα, Λευκός Οίνος Πλάγια, λευκό κρασί Βιβλινός, Ροζέ Βιβλινός, Ερυθρός Οίνος Προτεινόμενα πιάτα σε ατομική μερίδα μεζέ: Ταραμοσαλάτα Μελιτζανοσαλάτα Πατατοσαλάτα με μυρωδικά Ξύδι χταποδιού Τα πιάτα συνοδεύονταν από ποικιλία χειροποίητου ψωμιού, ελιές και λαχανικά εποχής σε ξυλάκια.
This is our journal. Read all about IT!
Σουβλάκι Κλάσικ
Αθηναϊκό Σουβλάκι όπως παλιά ...
Μετά τις κινόα και τα avocado toast, η ομάδα του ΙΤ αποφάσισε να ασχοληθεί με το πιο απλό, κλασσικό Ελληνικό comfort food! Σουβλάκι Κλάσικ Βρήκαμε χειροποίητη πίτα σε ένα εργαστήρι στο Μοσχάτο, καθαρό κρέας περαστό στο χέρι, αληθινή ντομάτα και φτιάξαμε τζατζίκι original, λίγο πιο light. Όχι, δεν έχουμε γύρο ούτε βάζουμε pre-cut πατάτες! Σερβίρουμε σουβλάκι όπως παλιά! (και φρέσκο μπιφτέκι και λαχματζούν για μερακλήδες) Θα το βρείτε στην κουζίνα μας στο Χαλάνδρι για take-away Παραγγελίες delivery μεσω efood & wolt
IT goes ZERO waste
Τo εστιατόριo ΙΤ Κολωνακίου και το B&E Goulandris Café-Restaurant εμπιστεύονται το Just Go Zero για την ανακύκλωση και πλήρη αξιοποίηση του γυαλιού και των υπολειμμάτων καφέ που παράγουν. Δύο ρεύματα αποβλήτων συλλέγονται από τα εστιατόρια και αξιοποιούνται με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με στόχο να εξαλείψουν το αποτύπωμά τους στο φυσικό περιβάλλον. Όλα ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται!
- Τα απόβλητα μας διαχωρίζονται στους ειδικούς κάδους
- Συλλέγονται και διαχειρίζονται με βάση τη μελλοντική τους αξιοποίηση
- Μετατρέπονται σε καινούρια προϊόντα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ανθρώπου
- Προλαβαίνουμε και μειώνoυμε τη ρύπανση του πλανήτη
- Εκπαιδευόμαστε όλοι σε μια καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων μας
Picnic στο CANAL Café
Κάνουμε ένα διάλειμμα και απολαμβάνουμε έναν καφέ ή ένα πλήρες γεύμα από το CANAL Café στους χώρους του ΚΠΙΣΝ!
Το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιουνίου 2022, ξεκινάμε τα πικνικ στο πάρκο και έχουμε ετοιμάσει νόστιμες λιχουδιές και όμορφες τσαντούλες για να κουβαλήσετε τα τραπεζομάντηλα σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε για να περάσετε ποιοτικό οικογενειακό χρόνο. Στο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με μια σειρά από μουσικές και αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν όλα τα μέλη της οικογένειας να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν περιτριγυρισμένα από πράσινο και τα νερά του καναλιού. Σας περιμένουμε να διαλέξετε το lunch box της επιθυμίας σας και να το συνοδεύσετε με την picnic tote bag powered by CANAL CaféΙΤ κέρδισε το πρώτο βραβείο
Το εστιατόριο ΙΤ κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Casual Dining των Tasty Awards, τα μοναδικά βραβεία εστίασης στην Ελλάδα που ψηφίζονται από το κοινό! Στο διάστημα των 4 μηνών που εξελισσόταν η online ψηφοφορία στο tasty-guide.gr καταγράφηκαν περισσότερες από 60.000 ψήφοι από το κοινό, ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα για ολόκληρη την εστίαση στην Ελλάδα. Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τα εστιατόρια και την γαστρονομία, που σήμερα, μετά από ένα δύσκολο διάστημα για την εστίαση, επανακάμπτει εντυπωσιακά. Η λαμπερή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και το παρόν έδωσαν όλα τα βραβευόμενα εστιατόρια, εκπρόσωποι των media, του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και το κοινό. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας! Δείτε το βίντεο!
Wine tasting at Canal for SNFCC members
Η εποχή της Σαρακοστής, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα της Άνοιξης, έχει ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον λόγω της νηστείας. Σε αυτό το εργαστήριο συνδυάσαμε εκλεκτά κρασιά από το Κτήμα Βιβλία Χώρα με αγαπημένες σαρακοστιανές συνταγές, (όπως μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα) και κρύους μεζέδες (χταπόδι, πατατοσαλάτα) με χειροποίητο ψωμί του Betty'sBakery. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο σομελιέ του Κτήματος Βιβλία Χώρα και το μενού ο σεφ του IT catering. Οι προτεινόμενες ετικέτες κρασιών είναι: Κτήμα Βιβλία Χώρα, Λευκός Οίνος Πλάγια, λευκό κρασί Βιβλινός, Ροζέ Βιβλινός, Ερυθρός Οίνος Προτεινόμενα πιάτα σε ατομική μερίδα μεζέ: Ταραμοσαλάτα Μελιτζανοσαλάτα Πατατοσαλάτα με μυρωδικά Ξύδι χταποδιού Τα πιάτα συνοδεύονταν από ποικιλία χειροποίητου ψωμιού, ελιές και λαχανικά εποχής σε ξυλάκια.
High Hills στο Canal Café
Λίγο πριν την έναρξη του Αυγούστου και λίγο πριν αδειάσει η Αθήνα εντελώς, οι High Hills έρχονται στο Canal Café του ΚΠΙΣΝ να παρουσιάσουν τα κομμάτια από το 1ο EP τους μαζί με ακυκλοφόρητα τραγούδια τους και διασκευές τραγουδιών από ένα ευρύ μουσικό φάσμα.
Οι High Hills αποτελούνται από τους:
Άλεξ Βασιλείου | ηλεκτρική κιθάρα, φωνή Γιάννης Γεωργακόπουλος | ηλεκτρικό μπάσο, φωνή Κώστας Μήτσος | ντραμς Σταύρος Μπαλής | πλήκτρα, φωνή Δημήτρης Μπαρδάκας | ντραμς, φωνή, ακουστική κιθάρα Μιχάλης Πιλάτος | ηλεκτρικό μπάσο, φωνή Δημήτρης Ράπτης | φωνή, ηλεκτρική κιθάρα
Ώρα έναρξης: 21:00 Είσοδος ελεύθερη
Η μπύρα Estrella Damm στο εστιατόριο ΙΤ
Με μεγάλη χαρά, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του γαστρονομικού μας ταξιδιού με την Estrella Damm που ξεκινάει την Πέμπτη 2 Ιουνίου και λήγει την Κυριακή 26 Ιουνίου!! Πριν από 140 χρόνια, ο νεαρός ζυθοποιός August Kuentzmann Damm μετανάστευσε από την Αλσατία με τη γυναίκα του Μέλανι, φυγαδευόμενοι από τον Γαλλοπρωσικό πόλεμο. Το ταξίδι τους κατέληξε στις ακτές της Μεσογείου, όπου εγκαταστάθηκαν για να εκπληρώσουν το όνειρό τους: να παρασκευάσουν μπύρα. Το 1876 άνοιξαν τη δική τους ζυθοποιία και δημιούργησαν μια μπύρα που προσαρμόστηκε για να ταιριάζει στο Mεσογειακό κλίμα. Πιο ελαφριά από τις κεντροευρωπαϊκές μπύρες που σχεδιάστηκαν για ψυχρότερα κλίματα, την γνωρίζουμε ως μεσογειακή ξανθή μπύρα. Το ειδικό μενού που σχεδίασε ο corporate chef Χάρης Αντωνόπουλος και η ομάδα του IT σας περιμένει να τα απολαύσετε! Menu + 2 Estrella Damm 330ml = 29€ 1ο πιάτο: Πατάτας Bravas, spicy chipotle mayo, coulis ντομάτας 2ο πιάτο: Ceviche λευκού ψαριού, γάλα καρύδας, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο, τσίλι, εσπεριδοειδή 3ο πιάτο: Chorizo croquettes, lemon aioli
Food & Wine Experience / Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα, η σύγχρονη ελληνική οινοποιία και η σύγχρονη ελληνική και διεθνής Τέχνη συναντώνται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι. Ο Chef του ομίλου ΙΤ, Χάρης Αντωνόπουλος, δημιουργεί ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού συνδυάζοντας δημιουργικές ελληνικές γεύσεις με ετικέτες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη που θα προσφέρουν το κρασί της ημέρας. Πως είναι άραγε ένα δείπνο στο εστιατόριο του μουσείου, την ώρα που η συλλογή «ξεκουράζεται» από την πολυκοσμία; Πως αναδεικνύεται το προφίλ ενός κρασιού με τους σωστούς γευστικούς συνδυασμούς; Πως μια ανοιξιάτικη βραδιά σε ένα αίθριο στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να σας ταξιδέψει γαστρονομικά; Αυτή την εμπειρία σας καλούμε να ζήσετε στο εστιατόριο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στον ημιόροφο του μοναδικού αυτού οικοδομήματος με ένα γεύμα προετοιμασμένο ειδικά για την περίσταση, συνοδευόμενο από τα κρασιά του Κτήματος Κυρ Γιάννη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το Social Dining της Food On, έρχεται στο IT!
Πώς μπορεί ένα πιάτο φαγητό, να γίνει αρωγός στην προσπάθειά μας για εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού; Την Τετάρτη, 13 Απριλίου και ώρα 19:20, στο εστιατόριό μας ΙΤ (Σκουφά 29), η Food On διοργάνωσε ένα από τα Social Dining της και όλοι μαζί δημιουργήσαμε μία μοναδική και ξεχωριστή κοινωνική εμπειρία. Οι άνθρωποι δεν έχουμε ανάγκη το φαγητό μόνο ως τροφή, αλλά και ως μια αφορμή για κοινωνική επαφή και αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Έτσι, μέσω των Social Dining της Food On, ερχόμαστε κοντά με συνανθρώπους μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και γινόμαστε όλοι μαζί μια ενεργή κοινότητα που αλληλοεπιδρά, συνεργάζεται και μοιράζεται εμπειρίες αλληλεγγύης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα ενδυνάμωσης τους στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος της Food On που περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε κοινωνικά δείπνα, δικτύωση και εκπαίδευση στην εστίαση και την εύρεση εργασίας στον επισιτιστικό κλάδο. Αν είσαι έτοιμος να βιώσεις μία ξεχωριστή εμπειρία κοινωνικοποίησης και να βάλεις το δικό σου λιθαράκι στην προσπάθειά μας για έναν κόσμο χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό - ενημερώσου και στήριξε τη Food On και τις κοινωνικές δράσεις του ομίλου μας.
ΜΜΧΧΙΙ tote bag
To IT σε κάθε του βήμα προτείνει ένα πιο eco friendly τρόπο ζωής. Με αυτό το σκεπτικό για τη νέα χρονιά δημιουργήσαμε μια υφασμάτινη tote bag που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες της ημέρας. Από την κλασική τυπογραφία και την αρίθμηση της Αρχαίας Ρώμης έως το σύγχρονο πάντα healthy twist του γαστρονομικού ταξιδιού που εγγυάται το ΙΤ, υπάρχει ένα καινούριο way of living που σέβεται το περιβάλλον και υμνεί την απλότητα και την αισθητική.